Τύχη 1: Χαρακτηριστικά - Φιλοσοφία

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Ιωάννης Λαμπράκης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας μας μελέτης με τίτλο "Τύχη 1: Χαρακτηριστικά - Φιλοσοφία", στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8 στην Αθήνα).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Τύχη και οι διάφορες εκφάνσεις εκδήλωσής της αποτελούν κατά την άποψή μου το κυριότερο πεδίο ακραίας δοκιμασίας των αξιακών συστημάτων που έχει υιοθετήσει ο κάθε άνθρωπος. Παράλληλα, πληθώρα φιλοσοφικών και επιστημονικών θεωρήσεων και εννοιών, -όπως ελεύθερη βούληση, μοίρα, αιτιοκρατία, παρέμβαση του Θεού, μαθηματική αποτύπωση της τυχαιότητας, κλπ.- εμπλουτίζουν, αλλά ταυτόχρονα περιπλέκουν τις προσεγγίσεις του μηχανισμού εκδήλωσης που ονομάζουμε Τύχη.
Άραγε σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να δοθεί ένας ορισμός για το ποιος είναι ο τυχερός άνθρωπος; Και εάν η απάντηση είναι καταφατική, ποιες είναι οι παραδοχές και οι παράμετροι που θα πρέπει να υιοθετηθούν και ποια τα νέα ζητήματα που αυτόματα εγείρονται;
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο πατώντας εδώ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Ιωάννης Λαµπράκης γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1968. Τελείωσε το Βιολογικό Τµήµα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών το 1993, την Εθνική Σχολή Δηµόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το 2003 και σήµερα εργάζεται στο Δηµόσιο Τοµέα, ως Προϊστάµενος Διεύθυνσης.
Θεωρεί την συγγραφή σαν µια διέξοδο σε έναν παράλληλο κόσµο αλλά και ως τον αποτελεσµατικότερο τρόπο οργάνωσης της σκέψης.
Περιστασιακά καταγράφει τις ιδέες του και όταν σχηµατίζει την εντύπωση ότι µπορεί να εξαχθεί από αυτές µια δοµηµένη µυθιστοριογραφία ιδιαίτερης πλοκής που θα εµπεριέχει συνεχείς ανατροπές, προχωράει στην σύνθεση ενός ολοκληρωµένου συγγράµµατος.
Ενώ ανέκαθεν του κέντριζαν το ενδιαφέρον οι φιλοσοφικές δίοδοι που άνοιγαν οι απίστευτες ανακαλύψεις της µοντέρνας φυσικής, τα τελευταία χρόνια ασχολείται πιο έντονα µε τις σκέψεις των κλασσικών φιλοσόφων σε µια συνολική προσπάθεια να ενισχύσει ή να απορρίψει τις δικές του συσσωρευµένες φιλοσοφικές προσεγγίσεις.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεµένος και έχει δύο γιούς.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah