Η Γενοκτονία συνεχίζεται:Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί στη φυλακή!

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Η φυλάκιση του  συμπατριώτη μας από τον  Πόντο Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), ενός ακόμη δικού μας ανθρώπου, ο οποίος παρέμεινε στην Τουρκία, μετά τη Γενοκτονία είναι δυστυχώς η απόδειξη ότι το μαζικό έγκλημα δε σταμάτησε το 1922-1923, αλλά συνεχίζεται και σήμερα.
 Ο  Γιαϊλαλί είναι φυλακισμένος από το βράδυ του Σαββάτου της 22ας Απριλίου στις κλειστές φυλακές του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν, με τις κατηγορίες της προσβολής του Ερντογάν, της ανυπακοής και της υποκίνησης σε τρoμοκρατία.


Ο Γιαϊλαλί γεννημένος στον Πόντο ως  νέος στρατιώτης  στάλθηκε το 1994  να πολεμήσει  στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Εκεί ως  Ιμπραχίμ   τραυματίστηκε  σε μια μάχη με τους αντάρτες του ΡΚΚ και αιχμαλωτίστηκε για δύο χρόνια και τρεις μήνες. Από τον όγδοο μήνα της αιχμαλωσίας του άρχισε να μετατρέπεται σε αρνητή του πολέμου και ακτιβιστή της ειρήνης, πρωτοπόρο για την αναγνώριση των εγκλημάτων του φασιστικού Τουρκικού κράτους εναντίον του Ελληνικού, του Αρμενικού, του Κουρδικού λαού, γνωρίζοντας ότι πλέον είναι Έλληνας  κάνοντας μάλιστα αίτηση για αλλαγή του ονόματός σε Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί.
Μετά την απελευθέρωσή του από τους αντάρτες του ΡΚΚ πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε, με αποτέλεσμα να παραμείνει στις τουρκικές φυλακές επί 3,5 μήνες. Όσο ήταν αιχμάλωτος στα χέρια του ΡΚΚ,  οι τουρκικές αρχές πήγαν στην οικογένειά του και της είπαν τα εξής: «Μην μιλάτε πολύ γι’ αυτό το γεγονός, γιατί γνωρίζουμε ότι είστε Έλληνες»! 
Αφού φυλακίστηκε ακόμη μία φορά ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016 για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ, σήμερα είναι πάλι δεσμώτης στις κλειστές  φυλακές του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν. 
Καλούμε κάθε Δημοκράτη και Ελεύθερο άνθρωπο που κατανοεί τι σημαίνει να είσαι φυλακισμένος στη φασιστική Τουρκία, στον πρόδρομο της Ναζιστικής Γερμανίας, να δημοσιοποιήσει τη φυλάκιση του συμπατριώτη μας Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί, ασκώντας και με αυτόν τον τρόπο πίεση για την απελευθέρωσή του.  
Η δημοσιοποίηση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης, όπως έγραφε ο Ιάκωβος Μάγιερ στο πολιορκημένο Μεσολόγγι.....Υ. Γ.1.  Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τη χθεσινή διαδήλωση συναγωνιστών μας στην  Άγκυρα (!) για την απελευθέρωση του  Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, με σύνθημα
 «δεν είναι μόνος». 
Στην Ελλάδα ακόμη περιμένουμε κάποια κίνηση από τους   «αρμοδίους»..Θεοφάνης Μαλκίδης

Share
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah