Γυναικοκτονία:Η Ελληνίδα,η Αρμένια,η Ασσύρια, η Κούρδισα Γυναίκα στη Γενοκτονία

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016


Εύξεινος Λόγος- Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας- Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης- Δάφνης- Αγίου Δημητρίου «Η Μαύρη Θάλασσα».

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις ομιλίες της ημερίδας που οργάνωσε η  Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης- Δάφνης- Αγίου Δημητρίου 
«Η Μαύρη Θάλασσα» στο κτίριο της Εστίας Νέας Σμύρνης, με την οποία και συνεργάστηκε για την υλοποίηση της εκδήλωσης. 
Το βιβλίο περιλαμβάνει τους χαιρετισμούς της αντιπροέδρου της Εστίας Νέας Σμύρνης Ελισάβετ Πιτσαδιώτη και της προέδρου της Ένωσης Ποντίων Ν. Σμύρνης - Δάφνης - Αγίου Δημητρίου «Μαύρη θάλασσα», Ράνιας Χρυσοχοΐδου-Κανάκη,  καθώς και τα κείμενα των Ροζίν Μοχάμεντ από το Δημοκρατικό  Κόμμα των  Κούρδων  της Συρίας,  Αναστασίας Μαραμενίδου από την Ένωση Ασσυρίων Ελλάδας,  Αλίς Φαρατζιάν από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και  Θεοφάνη Μαλκίδη, δρ κοινωνικών επιστημών.
Είναι  αποδεκτό ότι αυτό το ιδιαίτερης αξίας μέρος του Ελληνισμού από τον Πόντο, την Καππαδοκία και τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θράκη   υπέστη  μία άνευ προηγουμένου Γενοκτονία από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Παράλληλα σημειώθηκαν και δύο παράλληλες Γενοκτονίες εναντίον του Αρμενικού και Ασσυριακού λαού.
 Ταυτόχρονα, ο Ελληνικός, ο Αρμενικός, ο Ασσυριακός λαός  υπέστη  και τη  Γενοκτονία των γυναικών (και  των παιδιών) ως βασικό και αναπόσπαστο μέρος του οργανωμένου σχεδίου   ολοκληρωτικής εξαφάνισής του. Το δυστύχημα είναι ότι επειδή το έγκλημα της Γενοκτονίας των γυναικών δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε και επαναλαμβάνεται. Από την Ελληνίδα, την Αρμένια και την Ασσύρια, περάσαμε στην Κούρδισα.
Οι Ροζίν Μοχάμεντ, Αναστασία Μαραμενίδου, Αλίς Φαρατζιάν και Θεοφάνης Μαλκίδης, γράφουν  για τη Γενοκτονία και ειδικότερα τη Γυναικοκτονία, που υπέστησαν ο Ελληνικός, Αρμενικός, Ασσυριακός λαός και συνεχίζει να υφίσταται ο Κουρδικός. 
Η έκδοση του βιβλίου, όπως και η ημερίδα  για το ζήτημα αυτό αποτελεί μία πρωτοβουλία της δραστήριας Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης - Δάφνης - Αγίου Δημητρίου «Μαύρη Θάλασσα», η οποία δια της προέδρου της Ράνιας Χρυσοχοΐδου-Κανάκη, δέχθηκε να υλοποιήσει επιλέγοντας ως χώρο τέλεσης και συνεργάτρια την ιστορική Εστία της Νέας Σμύρνης. 
Θεοφάνης  Μαλκίδης

Η εκδήλωση καθώς και το βιβλίο για τη Γυναικοκτονία αποτελεί μία ιδιαίτερη συμβολή για την προβολή, τεκμηρίωση και ανάδειξη του μαζικού εγκλήματος εναντίον των γυναικών και έρχεται να συναντήσει τη συζήτηση που υπάρχει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκία, για τη γνώση της ιστορίας και της τραγικής αυτής σελίδας των λαών της Μικράς Ασίας. 
Για αυτό και αναλαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ιστορίας που κινούνται σε ένα νέο και ουσιαστικό πλαίσιο λειτουργίας και δραστηριότητας των συλλογικών εκπροσωπήσεων. Το παράδειγμα αυτό ας γίνει πρότυπο και για ανάλογες κινήσεις, εκδηλώσεις και πράξεις που τόσο χρειάζεται ο ιστορικός αυτός χώρος και οι λαοί της Μικράς Ασίας .


Ροζίν Μοχάμεντ,Αναστασία Μαραμενίδου, Αλίς Φαρατζιάν, Θεοφάνης Μαλκίδης 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah