Gourmeat

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οι Εκδόσεις iWrite και οι συγγραφείς Τάσος Ανδρεάδης & Λάζαρος Ράπτης, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο μαγειρικής, "Gourmeat".
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση με θέμα το δημιουργικό κρεατοσκεύασμα!


Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Όταν το μεράκι συναντά τη γνώση…» – Λευτέρης Λαζάρου
«Είναι το μοναδικό στο είδος του στην ελληνική βιβλιογραφία και όχι μόνο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τον αναγνώστη-επαγγελματία όσο και για τον αναγνώστη-λάτρη της κουζίνας.» – Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
H πρώτη ολοκληρωμένη έκδοση με θέμα το δημιουργικό κρεατοσκεύασμα είναι γεγονός!
Οι Chef Τάσος Ανδρεάδης και Λάζαρος Ράπτης δημιούργησαν ένα μοναδικό βιβλίο που μας ξεναγεί στον κόσμο του Κρεατοσκευάσματος. Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και όπλο την εμπειρία και το μεράκι τους, δημιουργούν υψηλής αισθητικής κρεατοσκευάσματα, καθιστώντας τα ξεχωριστά κομμάτια της νεότερης γαστρονομίας μας. Πως μεταμορφώθηκε το κρέας από κάτι το αισθητικά αδιάφορο, σε πραγματικό στολίδι στις βιτρίνες των σύγχρονων κρεοπωλείων και τι επηρέασε αυτή τη μεταμόρφωση; Πώς εξελίχθηκε η σχέση κρεοπώλη – καταναλωτή και κατά πόσο αυτή άλλαξε τις νέες  διατροφικές τάσεις της αγοράς;
Ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι μέσα από μία ιστορική αναδρομή στο κρέας, με τελικό προορισμό 40 μοναδικές συνταγές  που προκαλούν όλες τις αισθήσεις!
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί, όλα τα GourMeat μυστικά του κρεατοσκευάσματος πηγαίνοντας… ένα βήμα παραπέρα.
GourΜeat… one step beyond!


Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Λάζαρος Ράπτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα του Νομού Πέλλας τον Φεβρουάριο του 1963. Έχοντας καταβολές τριών γενεών, τη μαγειρική τέχνη την αγάπησε πολύ νωρίς.
Με την οικογενειακή παράδοση στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, ο κόσμος της γαστρονομίας αποτέλεσε για αυτόν το άμεσο ενδιαφέρον του. Τελειώνοντας τα μαθητικά του χρόνια, φεύγει στη Θεσσαλονίκη για να ειδικευτεί στον τομέα της ζαχαροπλαστικής και της οργάνωσης δεξιώσεων.
Ανήσυχος δημιουργικά, μετά από λίγα χρόνια μπαίνει και στον κόσμο της μαγειρικής. Από τον Οκτώβριο του 1982 και μέχρι τον Απρίλιο του 1984 εκπληρώνει τη στρατιωτική του θητεία σαν Αρχιμάγειρας στη λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης και στη λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας. Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εργάζεται στα ιστορικότερα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης.
Τον Μάρτιο του 1998 ανοίγει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κούσκουρα, το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα με vegetarian ethnic κουζίνα και τμήμα πώλησης προϊόντων βιοκαλλιέργειας (THE 3G VEGETERIAN RESTAURANTS), κάνοντάς το τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του fitness και τους επώνυμους της πόλης. Εκεί δημιουργεί και τα πρώτα αλλαντικά χωρίς κρέας, με φυτικές πρωτεΐνες και μίγματα λαχανικών.
Τον Σεπτέμβριο του 2004 προσλαμβάνεται από μεγάλη εταιρία παραγωγής πρώτων υλών και βοηθητικών προϊόντων μαγειρικής ως R&D Chef (έρευνας και ανάπτυξης). Δημιουργεί προϊόντα για πελάτες της μαζικής εστίασης (μίγματα μπαχαρικών – μαρινάδες – σάλτσες κ.λπ.), αλλά απασχολείται και στο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας, ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις αναφορικά με τις εφαρμογές και τα προϊόντα της και κάνοντας εξειδικευμένα σεμινάρια σε μάγειρες και κρεοπώλες.
Ασχολήθηκε και με τον κλάδο του κρεοπωλείου. Παντρεύοντας τεχνικές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, δημιούργησε πρωτότυπες προτάσεις και ιδέες για το σύγχρονο κρεοπωλείο, προσαρμοσμένες στην κάλυψη αναγκών του σύγχρονου καταναλωτή, και διαμόρφωσε μια νέα τάση στην ελληνική αγορά του κρέατος. Είναι πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης. Ως προπονητής της πρώτης ομάδας νέων κρεοπωλών που συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, αποκομίζει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Σήμερα είναι R&D chef & σύμβουλος γαστρονομίας και ιδιωτεύει. Είναι εισηγητής σεμιναρίων με εξειδίκευση στη δημιουργία μοντέρνων κρεατοσκευασμάτων και τη διακόσμηση βιτρίνας, καθώς επίσης και στις νέες τεχνικές μαγειρικής, συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες της μαζικής εστίασης. Είναι ενεργό μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και επίτιμο μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος.


Ο Τάσος Ανδρεάδης γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας τον Μάιο του 1977.
Μεγάλωσε και έζησε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία χρόνια και πριν φύγει στο εξωτερικό ήταν κάτοικος του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Στα 18 του και μετά το Λύκειο σπουδάζει μαγειρική τέχνη στα Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών και εργάζεται ως Β΄ Μάγειρας για 2 χρόνια στο ξενοδοχείο «Alexandros Palace Hotel and Suites» στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Τον Ιανουάριο του 1997 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως μάγειρας στη Δ΄ Μοίρα Καταδρομών, καθώς και στη Λέσχη Αξιωματικών Ρεντίνας.
Αμέσως μετά, το 1999, προσλαμβάνεται από την Hyatt Regency Θεσσαλονίκης και συμμετέχει στο άνοιγμα του 5άστερου ξενοδοχείου της ως Β΄ Μάγειρας. Υπό τις οδηγίες των Mathew Mitnitski και αργότερα του Μichel Jost γίνεται Α΄ Μάγειρας στο ξενοδοχείο, ενώ λίγους μήνες μετά προσλαμβάνεται από την Αμερικανική Πρεσβεία ως Αρχιμάγειρας, έχοντας την πλήρη επιμέλεια των προσωπικών αλλά και των επαγγελματικών γευμάτων των εκάστοτε Αμερικανών Προξένων στη Θεσσαλονίκη.
Το 2004 συμμετέχει παράλληλα στο άνοιγμα του θεματικού εστιατορίου Περί Ορέξεως στους Αμπελόκηπους, κάνοντάς το σημείο συνάντησης για αστέρες του καλλιτεχνικού και του θεατρικού χώρου.
Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από 8 χρόνια στο Αμερικανικό Προξενείο, προσλαμβάνεται ως R&D Chef από εταιρεία παραγωγής πρώτων υλών και βοηθητικών προϊόντων μαγειρικής στον χώρο της μαζικής εστίασης. Στα 5,5 χρόνια που εργάζεται εκεί, δημιουργεί επιτυχημένα προϊόντα που απευθύνονται τόσο στον επαγγελματία όσο και στο Retail. Μαρινάδες, καρυκεύματα, σάλτσες και dressings είναι κάποια από τα είδη επάνω στα οποία αποκτάει εξειδικευμένη γνώση, όντας πλέον στον χώρο της Έρευνας και της Ανάπτυξης.
Ιδρύει τον γαστρονομικό ιστότοπο www.cooknews.gr, ενώ παράλληλα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με την άλλη μεγάλη του αγάπη, το ραδιόφωνο, κάνοντας πρωινές ραδιοφωνικές εκπομπές στον 1055 Rock Θεσσαλονίκης.
Παρακολουθεί μαθήματα στην Κρατική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης και εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον χώρο του κρεατοσκευάσματος, κάνοντας παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα και δημιουργώντας πλέον προϊόντα εξειδικευμένα και για το κρεοπωλείο.
Το 2013 φεύγει για το εξωτερικό καθώς ενσωματώνεται ως Innovation Chef στο δυναμικό της Unilever και συγκεκριμένα στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Knorr.
Στα 3 χρόνια που εργάζεται στην ιστορική εταιρία συνεχίζει να αποκομίζει πολύτιμη εμπειρία πάνω στον σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων που απευθύνονται στον χώρο του Retail και στον τελικό καταναλωτή.
Ο Τάσος Ανδρεάδης είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και κατέχει τον τίτλο του επιθεωρητή πιστοποίησης ποιότητας συστημάτων HACCP από την TÜV Hellas.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah