ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» διοργανώνουν στην Καστανιά Ημαθίας, την Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 την 1604η Πανηγυρική γιορτή του 15 Αυγούστου, η οποία αποτελεί συνέχεια της εθνικό-θρησκευτικής παράδοσης του Ελληνισμού στον Αλησμόνητο Πόντο.
Χιλιάδες ευλαβείς προσκυνητές καθώς και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Ποντιακών Σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες του τριήμερου και παρακολουθώντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακά θέματα του Αλησμόνητου Πόντου.
Την Παραμονή της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος  θα απονείμει Τιμητικές Διακρίσεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στον Αρχηγό της κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα για την διαχρονική συμπαράσταση και συμβολή της Αστυνομίας και των στελεχών της στο έργο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.
Των Ιερών Ακολουθιών θα  προεξάρχει ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας  κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από Αρχιερείς, μέλη της Ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης, και της Ρωσίας.
 Στις 14 Αυγούστου 2016 ημέρα Κυριακή, Μουσικά σχήματα του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην «Παναγία Σουμελά», πλαισιωμένα από καταξιωμένους μουσικούς , θα μας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους στον Αλησμόνητο Πόντο, προσφέροντας σε όλους του Προσκυνητές  να ζήσουν στιγμές του Παραδοσιακού Πανηγυριού όπως στον Αλησμόνητο Πόντο
  Για μια χρονιά ακόμη θα δοθεί υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στον αριστεύσαντα μαθητή, του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου  Ημαθίας,  Αμανατίδη Δημήτριο,  στην μνήμη των παιδιών  του Λυκείου Μακροχωρίου που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου  του 2003.
 Όπως κάθε χρόνο, νεολαίοι Ποντιακών Σωματείων του Συναπαντήματος με παραδοσιακές φορεσιές θα «φυλάττουν», θα «φρουρούν» και θα συνοδεύουν τη εικόνα της Σουμελιώτισσας, πλαισιωμένοι από εκπρόσωπους Ποντιακών Σωματείων.

                                                            
Κυριακή 14 Αυγούστου 2016
 18:00  Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρχιερατικής συγχοροστασίας στην Ιερά Μονή της  «Παναγίας Σουμελά», ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της  εικόνας.
   Απονομή τιμητικών διακρίσεων  στην Ελ. Αστυνομία και στον Αρχηγό της κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα
  21:00 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων 
   
 Δευτέρα 15  Αυγούστου 2016
   07:00  Όρθρος  και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος  του   Μητροπολίτη Βέροιας Νάουσας και Καμπανίας  κ. Παντελεήμονα.
09:30 Τέλος προσέλευσης προσκεκλημένων .
10:00 Άφιξη  του Προέδρου της Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλου
11:00  Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας  και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του   Αλέξανδρου Υψηλάντη
   12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων Σωματείων

Share
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah