ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Οι Έλληνες εγκατέλειψαν, στον Πόντο και την Μικρά Ασία περιουσία από 100 δισεκατομμύρια σταθεροποιημένες δραχμές του 1924, ενώ οι Τούρκοι άφησαν 12,5 δισεκατομμύρια.
 Επειδή ήταν δύσκολη η επαλήθευση και η συμφωνία πάνω στις αξίες των περιουσιών, ο Βενιζέλος κυριολεκτικά χάρισε στην Τουρκία την τρομακτική διαφορά μεταξύ των περιουσιών, πατσίζοντας τις αμοιβαίες απαιτήσεις. Εξάλλου δεν ήταν δική του η περιουσία που χάριζε. Όταν έφυγαν οι Τούρκοι από την Ελλάδα, την διαχείριση της περιουσίας τους την ανέλαβε το κράτος. Το κράτος έκαμε, με την περιουσία αυτή δική του κοινωνική πολιτική και χάριζε κτήματα σκανδαλωδώς σαν να ήσαν ιδιοκτησία του, ενώ ήταν απλός διαχειριστής.

Οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν διαχειρίστηκαν ποτέ την ανταλλάξιμη περιουσία αλλά ούτε καν κλήθηκαν να συμμετάσχουν ποτέ στην διαχείρισή της. Οι γηγενείς μισθοφόροι της εξουσίας είχαν, φαίνεται μεγαλύτερο ζήλο και ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των προσφύγων. Οι διάφορες κυβερνήσεις εξάντλησαν την περιουσία εκείνη σ' έργα κοινωνικά, αθλητικά κ.λπ. Το μόνο που απέφυγαν, ήταν η αποζημίωση των προσφύγων. Ο Βενιζέλος σε ένδειξη καλής θέλησης χάρισε στο Τουρκικό κράτος την κυριότητα της κατοικίας, όπου φέρεται ότι γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. Και η ανταλλάξιμη εκείνη κατοικία ανήκει στην Τουρκία.
Χωρίς να γίνεται αναφορά αυτής της δωρεάς, αναρτήθηκε μαρμάρινη πλάκα, η οποία αναφέρει Τουρκικά, Ελληνικά και Γαλλικά, ότι στην οικία αυτή γεννήθηκε ο αναμορφωτής της σύγχρονης Τουρκίας.

 Τι το Ελληνικό δώρισε στην Ελλάδα από την Ιωνία ή τον Πόντο ο Μουσταφά Κεμάλ;
 Η Γενοκτονία στον Πόντο και η καταστροφή στην Μικρά Ασία μπορεί στους δικούς μας να κόστισε πολύ πόνο και αίμα, υπήρξε όμως άριστη πηγή πλουτισμού και δημιουργίας νέων ισχυρών οικονομικών και πολιτικών τζακιών, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, τα οποία τζάκια και διοικούν, μέχρι σήμερα, και τους δυο λαούς.
Οι Κεμαλικές ορδές στον Πόντο με επικεφαλής τον Τοπάλ Οσμάν, δεν οδήγησαν μόνο τους Χριστιανούς στον βάρβαρο θάνατο, αλλά πλούτισαν και μια στρατιά τυχοδιώκτες, δολοφόνους και μαφιόζους πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι οι γενάρχες των νέων τζακιών της μετασουλτανικής Τουρκίας, που ελέγχουν στρατό, οικονομία και πολιτική. Αφού σκότωσαν και λήστεψαν, απέστειλαν τους υπόλοιπους σε ανταλλαγή στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, περίμεναν τα ράκη εκείνα των προσφύγων, τα δικά μας κοράκια, για να αρπάξουν την ακίνητη περιουσία, που άφησαν οι Μουσουλμάνοι. Άρπαξαν την περιουσία που υποτίθεται ότι θα έπαιρναν οι πρόσφυγες ως ανταλλάξιμη.


http://greekworldhistory.blogspot.gr/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah