Γενοκτονία και αναγνώριση από τη Γερμανία:Ο διμέτωπος αγώνας συνεχίζεται

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Η είδηση από το Βερολίνο  και από το Ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, παρά την προβληματική του ψηφίσματος για εμάς τους Έλληνες αποτελεί άλλη μία νίκη στην μεγάλη, δύσκολη και αγωνιώδη προσπάθεια για τη δικαίωση των ψυχών των  προγόνων μας. 

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας  από τον ηθικό αυτουργό του μαζικού εγκλήματος, τη Γερμανία, έχει από πίσω  μία πολύχρονη και ανιδιοτελή προσπάθεια, συνεχή αγώνα και σοβαρό έργο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, εξαιρετικής σημασίας και υψηλής διπλωματικής, ιστορικής και  ηθικής αξίας. 
Είμαι σίγουρος ότι η δικαιοσύνη και η αλήθεια θριαμβεύουν. Όσα χρόνια και εάν περάσουν, παρά την προπαγάνδα και το ψεύδος, τα εμπόδια και τις δοκιμασίες, το φως νικά το σκοτάδι, η αλήθεια τη λήθη και το ψεύδος.
Μπορεί η Τουρκία να ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια, ευρώ, λίρες και άλλα νομίσματα για να παραχαραχτεί και για να αλλοιωθεί η ιστορία, ο φασισμός, ο εθνικισμός και το μαζικό έγκλημα, η πραγματικότητα όμως είναι τόσο ισχυρή που δεν μπορεί κρυφτεί. Και είναι σίγουρο ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις για το παρελθόν του φασιστικού καθεστώτος, που συνεχίζει να δολοφονεί μέχρι σήμερα. 
Παράλληλα, παρά τα εμπόδια από το “κράτος” της Ελλάδας που αφενός αρνείται να θέσει το ζήτημα της Γενοκτονίας σε διμερείς και διεθνείς συναντήσεις και αφετέρου βάζει συνεχώς εμπόδια για το ζήτημα η  προσπάθεια συνεχίζεται και (θα) έχει και άλλα ανάλογα αποτελέσματα.
Ο διμέτωπος αγώνας συνεχίζεται και είναι βέβαιο ότι θα είναι νικηφόρος!

Θεοφάνης ΜαλκίδηςΥ.Γ. Εδώ στην ημικατεχόμενη Λευκωσία, όπου βρίσκομαι, βλέποντας  τα σημάδια του θύτη  παντού,  τα συναισθήματά μου για την απόφαση αυτή είναι πολύ όμορφα.
Εύχομαι να ζήσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές και αφού έχουμε μαζί μας τον Θεό και τις ψυχές των αδελφών μας, θα τις ζήσουμε!
Share
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah