Γκάρο Παϊλάν-Ένκου Φερχάτ- Ιωακείμ Γκάουκ

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Εκτιμώ τους ανθρώπους που σε δύσκολες στιγμές επιλέγουν να πουν την αλήθεια, να φερθούν με εντιμότητα, συνέπεια, σοβαρότητα και με θάρρος. Που δε φοβούνται να αποφασίσουν με ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν για να χρησιμοποιήσω τους γνωστούς στίχους. Τους άλλους, όπως είναι αυτονόητο, αυτούς που λένε ψέμματα, που δειλιάζουν και κρύβονται τους απεχθάνομαι. Όπως είναι πάλι αυτονόητο αυτοί χάνονται στον ιστορικό χρόνο, αντιθέτως σ΄αυτόν μένουν για πάντα ζωντανοί οι Άνδρες, αυτοί που πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα.
Ο Γκάρο Παϊλάν, ο Ένκου Φερχάτ, ο Ιωακείμ Γκάουκ, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι, πολιτικοί, πολίτες, οι οποίοι συνειδητά αγωνίζονται με ευθύνη έναντι της ιστορίας και του δικαίου.
Γκάρο Παϊλάν
Ο Γκάρο Παϊλάν, ο βουλευτής του HDP, μιλώντας μέσα στην τουρκική βουλή, έδειξε πως ένας άνθρωπος της μνήμης, πως ένας λαός που έχει αυτοσεβασμό μπορεί να κερδίσει, όσα και χρόνια και εάν περάσουν. Ο Αρμένιος Γκάρο Παϊλάν απέδειξε με τις εικόνες των δολοφονημένων προγόνων του ότι ένα έθνος μπορεί να αντέξει την προπαγάνδα και την άρνηση και στην κατάλληλη στιγμή να έρθει η δικαίωση.
Ένκου Φερχάτ
Ο Ένκου Φερχάτ, επίσης βουλευτής του HDP, έπραξε όπως θα έπραττε κάθε δημοκράτης και αγωνιστής, που γνωρίζει από που έρχεται και που πηγαίνει. Το αγωνιζόμενο κουρδικό έθνος έχει βρει στο πρόσωπό του ένα νέο σύμβολο, σύμβολο που σέβεται την αλήθεια και αποδίδει σ΄αυτήν ότι της ανήκει. Η αναφορά του στην τουρκική βουλή για την κλεμμένη γη των Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων είναι ιστορική και έτσι θα καταγραφεί στις συνειδήσεις των λαών μας.
Ο Ιωακείμ Γκάουκ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μιλώντας τον Απρίλιο του 2015 στον καθεδρικό ναό του Βερολίνου, για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, οδηγεί τη χώρα του, η οποία με ευθύνεται με Ολοκαυτώματα, σε ανάλογη στάση με αυτή που κράτησε για την εξόντωση των Εβραίων.

Για τον Γκάουκ είχα  μιλήσει πριν λίγο καιρό σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη, όταν ρωτήθηκα για το  ποιες χώρες είναι οι επόμενες οι οποίες θα αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία. Εκεί, πλην, των πολιτειών των ΗΠΑ, είπα και για τη Γερμανία. Η ομιλία του Γκάουκ άνοιξε το δρόμο για το αναμενόμενο ψήφισμα. Το περιμένουμε, το ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε για αυτό.

Άνθρωποι και Άνδρες όπως ο Γκάρο Παϊλάν, ο Ένκου Φερχάτ, ο Ιωακείμ Γκάουκ, είναι τα πρότυπα για όλους μας, μηνύματα ζωής και Ανάστασης. Η αλήθεια, η ιστορία, η μνήμη θα νικήσουν!

Θεοφάνης Μαλκίδης


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah