Η Χαλαμπώ & η Λαλού στις περιπέτειες του Νότου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016


Από το οπισθόφυλλο...
Η Χαλάμπω και η Λαλού, δύο νεραϊδούλες που προέρχονται από διαφορετικά γήινα βασίλεια – η πρώτη από το δασικό η δεύτερη από το θαλάσσιο – μεγαλώνουν και ζουν μαζί στην πιο γέρικη βελανιδιά της γης. Εκεί μαθαίνουν ότι το δέκατο τρίτο κλαδί, που συγκέντρωνε τη σοφία όλου του κόσμου, καταστράφηκε από κεραυνό και οι δεκατρείς βιβλιοθηκάριοι – σοφοί σκόρπισαν στα τέσσερα σημεία της γης, παίρνοντας μαζί......


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...
Η Χρυσή Γιάντσιου – Watrinet γεννήθηκε στις Σέρρες το 1962. Είναι συγγραφέας – ερευνήτρια του Δωρικού θεάτρου, διδάκτωρ στον τομέα LANGUES, LETTRES ET ARTS (UNIVERSITED’ AVIGNON ET DES PAYS DE VAUCLUSE, FRANCE).
Επίσης, υπήρξε υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού Ελασσόνας κατά τη δεκαετία 1993-2003, συνεργάστηκε με τον ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο μιας καμπάνιας κατά των ναρκωτικών ανεβάζοντας το θεατρικό της έργο «Μια φορά σε μια αυλή», συνεργαζόταν επί δύο έτη με την τέως ΔΕΠΚΑ Σερρών (2006-2007) στο πρόγραμμα «Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα Σχολεία», ενώ έχει τιμηθεί επανειλημμένως σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Κυκλοφορούν τα βιβλία της Ο γυρισμός της Μινοδώρας (Εκδόσεις Ψυχογιός), Η ζωή είναι ωραία (Εκδόσεις Ψυχογιός), Η κλεμμένη ηλιαχτίδα (Εκδόσεις Ακρίτας) και Του χρόνου το αληθές (Εκδόσεις Δωδώνη).
 
Που;
Cafe Αίτιον (Τζιραίων 8, Αθήνα)

 

Πότε;
Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 19:00
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah