Εκδήλωση –αφιέρωμα για «το συγγραφικό έργο του ποντιακής καταγωγής π. Νικόλαου Κυνηγόπουλου, εφημέριου χωριού Μάνδρας Ξάνθης

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ι.Θ.Τ.Π, σας προσκαλεί σε εκδήλωση –αφιέρωμα για «το συγγραφικό έργο του ποντιακής καταγωγής π. Νικόλαου Κυνηγόπουλου, εφημέριου χωριού Μάνδρας Ξάνθης»Στο έργο του θα αναφερθούν:
-ο π. Σταύρος Παπαδόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Δράμας, Δρ Ψυχολογίας
- κ. Φάνης Μαλκίδης, Δρ Κοινωνικών Επιστημών
 Συντονίζει ο φιλόλογος-συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος.
Η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα  της Καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Ι.Θ.Τ.Π.), Καπνεργατών 9  Ξάνθη, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015,  ώρα 19:30.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κυνηγόπουλος γεννήθηκε στο Μαργαρίτι Σταυρούπολης Ξάνθης, το 1939 από γονείς καπνοπαραγωγούς, τον Λεωνίδα και την Αναστασία. Υπηρέτησε στον Ελληνικό στρατό ως έφεδρος ανθυπολοχαγός πεζικού, εκπαιδευτής υπαξιωματικών. Νυμφεύτηκε την Φωτεινή Τσεντικοπούλου από την Μάνδρα Ξάνθης, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Αναστασία, τον Λεωνίδα και τον Κωνσταντίνο.
Είναι απόφοιτος της  Εκκλησιαστικής Σχολής «Αγία Αναστασία» Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος του Θεολογικού τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία των δογμάτων. Το 1997 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Ποιμαντικού τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
 Την τελευταία δεκαετία έχει ειδικευθεί στην Θεολογία των Νηπτικών Πατέρων και την ψυχολογία του Βάθους. Υπηρέτησε σε διάφορες βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Ως Ιερέας ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα από το έτος 1975 μέχρι σήμερα. 
Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, όμως εξακολουθεί να ασκεί τα Ιερατικά του καθήκοντα μέχρι σήμερα. Έχει γράψει τριάντα και πλέον Μονογραφίες με οξύνοια και ακαταπόνητη παραγωγικότητα. 

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah