Δημόσιες Ιστορίες

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

μια μοναδική ανθολογία διηγημάτων του Δημήτρη Χριστόπουλου

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέα Δημήτρης Χριστόπουλος σας προσκαλούν στην νέα μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του τελευταίου μας βιβλίου με τίτλο "Δημόσιες Ιστορίες" που θα πραγματοποιηθεί στο cafe Polis Art  (Πεσμαζόγλου 5 | Αίθριο Στοάς Βιβλίου) στις 20:00.


Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Δημήτρης Χριστόπουλος σας προσκαλούν στην νέα μεγάλη παρουσίαση του τελευταίου μας βιβλίου με τίτλο "Δημόσιες Ιστορίες" που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νικήτας Παρίσης (συγγραφέας-φιλόλογος-κριτικός λογοτεχνίας), ο Χρήστος Οικονόμου (συγγραφέας) και η Πολίνα Μοίρα (φιλόλογος).

Από το κείμενο του οπισθόφυλλου...
Οι Δημόσιες Ιστορίες γεννήθηκαν σε δίσεκτους καιρούς, όταν έφτασε και γι’ αυτές το πλήρωμα του χρόνου. Δεκαέξι ιστορίες που αποτυπώνουν καλειδοσκοπικά τα πολλαπλά πρόσωπα του δημόσιου βίου μας.
 Το αβγό του φιδιού, τον κοινωνικό αυτοματισμό, τη νεύρωση της επιτυχίας, το «ζύγισμα» των ανθρώπων, τον εργασιακό μεσαίωνα, τη φτώχεια που παράγει τυφλή βία, τις διαρκείς διαψεύσεις και ήττες των μαχόμενων ανθρώπων, την απεγνωσμένη αναζήτηση της αγάπης, το πείσμα για ζωή, τις «χωματερές» των ψυχών, τη νόθα ευημερία, τις μάταιες ανθρωποθυσίες, τις αυταπάτες και τη δύναμη της συνήθειας, την πληρωμή παλιών λογαριασμών, το αφόρητο αίσθημα της αδικίας.
Σ’ αυτό το σκηνικό οι ήρωες αντιδρούν άλλοτε παθητικά, άλλοτε δυναμικά, πάντως ανθρώπινα. Το φιλόξενο χέρι, η αλληλεγγύη της κοινότητας, η ανυπότακτη φυγή, η παρηγοριά της τέχνης ιχνογραφούν σκιρτήματα, αγωνίες, απόπειρες διαχείρισης μιας σκληρής και εν πολλοίς α-νόητης πραγματικότητας.

Γνωρίστε τον συγγραφέα
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και κατοικεί στον Πειραιά. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μ.Ε. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία και διατηρεί το ιστολόγιο e-Τράπεζα Φιλολογικών Θεμάτων.
Οι "Δημόσιες Ιστορίες" είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων.


Πότε; Παρασκευή 14 Μαρτίου
Που; cafe Polis Art (Πεσμαζόγλου 5 | Αίθριο Στοάς Βιβλίου | 231 028 2612)
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μια δημιουργία των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή
Με την εμπειρία της ομάδας των Εκδόσεων iWrite
www.pigi.gr | 2311 27 28 03 | info@pigi.gr
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah