Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής»

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», δραστηριοποιείται στο νησί της Ρόδου διαγράφοντας μια μακρά πορεία από το 1982 έως και σήμερα. Μέσα στα 30 χρόνια ζωής του στο ακριτικό αυτό νησί της Ελλάδας, μπόρεσε και επιβίωσε στους κόλπους μιας ξένης για τα μέλη του γης, όχι όμως και αφιλόξενης.
Συμμετείχε και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε πολλές από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται όλα αυτά τα χρόνια τόσο στα στενά τοπικά πλαίσια, του Δήμου και της Νομαρχίας, όσο και στα ευρύτερα του ελλαδικού χώρου.
Πιο συγκεκριμένα δίνει το παρών στα Παμποντιακά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα εδώ και 9 χρόνια από την ΠΟΕ, επιπλέον η μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου 19 Μαΐου τιμάτε όπως οφείλεται από τον Σύλλογό μας, με Μνημόσυνο υπέρ των 353.000 σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου και εκδηλώσεις με ομιλία και οπτικοακουστικό υλικό.
Μία φορά το χρόνο τουλάχιστον διοργανώνεται Κοπή πίτας και Ετήσιος Χορός για τη σύσφιξη των σχέσεων και τη διασκέδαση των μελών και φίλων του Συλλόγου.
Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος εκτός από την πολιτιστική του ταυτότητα, διαθέτει και κοινωνική πλευρά μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει υιοθετήσει ένα Χώρο Πρασίνου από τον Δήμο Ρόδου, όπου το περιποιείται και οργανώνει εξορμήσεις των μελών του και φίλων, για καθαρισμό και δενδροφύτευση. Επόμενος στόχος του Συλλόγου  είναι και η διοργάνωση ημέρας αιμοδοσίας.

Πηγη: Περιοδικό "ΠΟΝΤΙΑΚΑ"
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah