"Εμφύλιος Σπαραγμός" Παροικιακών σωματείων.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013


Ελένη Λιανίδου
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες παροικιακοί οργανισμοί βομβαρδίζονται με ανώνυμες επιστολές που περιέχουν δυσφημιστικές κατηγορίες εναντίον της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Ελένης Λιανίδου.

Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει και «εμφύλιο σπαραγμό» μεταξύ ομογενειακών φορέων. Για παράδειγμα, το Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο, με επιστολές του στη Βουλή των Ελλήνων, κατηγορεί την κ. Λιανίδου «για διαιρετική θητεία» στη Μελβούρνη.
 Εξάλλου, με άλλη επιστολή της στην εφημερίδα «Τις Κόσμος» τρεις παροικιακοί οργανισμοί, το Ελληνικό Πολιτιστικό Συμβούλιο «Ένωση», η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος» και η Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, ζητούν να μάθουν αν οι επικεφαλής του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου ζήτησαν την έγκριση των μελών των οργανισμών, που εκπροσωπούν, προκειμένου να στείλουν τη συγκεκριμένη επιστολή με το «απαράδεκτο» περιεχόμενο στην Ελλάδα.
 Την ίδια στιγμή, άλλοι παροικιακοί οργανισμοί με επιστολές τους προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπο της κ. Λιανίδου και ζητούν την παραμονή της στη Μελβούρνη.
Η ίδια η κ. Λιανίδου, όταν επικοινώνησε μαζί της ο «Τις Κόσμος», αρνήθηκε να κάνει σχόλια. Περιορίστηκε μόνον να μιλήσει για «δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον τις», ζήτησε να ξεσκεπάσουμε  που την δυσφημούν και τις παρέπεμψε στη δικηγόρο της για επιπλέον ερωτήσεις.
Την ίδια στιγμή, με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας ζητά από την ελληνική κυβέρνηση «να αναγνωριστεί η τεράστια προσφορά του καθηγητή Αναστάσιου Τάμη στα ελληνικά γράμματα, τον ελληνικό πολιτισμό και τον αγώνα του Μακεδονικού Ελληνισμού».
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι ούτε οι έρευνες του Πανεπιστημίου La Trobe, ούτε η αστυνομία που κλήθηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες του πανεπιστημίου μπόρεσαν να στηρίξουν «έστω και μία κατηγορία σε βάρος του κ. Τάμη», για τον οποίο γράφει ότι διασύρθηκε κακόβουλα και άδικα και πως το ΕΚΕΜΕ έκλεισε γιατί το Πανεπιστήμιο La Trobe ουσιαστικά ήθελε να πάρει πίσω τα έξι κτίρια που του είχε παραχωρήσει.

πηγή:Εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος-2 Μαΐου 2013
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah