Προβλήματα στην παραγωγή Παραδοσιακών φαγητών.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή παραδοσιακών φαγητών από τις βιοτεχνίες που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές  , υπογράμμισε σε εκπομπή του  Ράδιο   «Μαχητής» του Κιλκίς  ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, επιχειρηματίας παρσγωγής ποντιακών φαγητών «Ραγιάν» , από την Βάθη Κιλκίς, και βραβευμένος πρόσφατα από το περιοδικό «Γαστρονόμος».
Μεταξύ των άλλων τόνισε:
……Ακόμη και τα παιδιά των επιχειρηματιών του είδους αποφεύγουν να συνεχίσουν την οικογενειακή επιχείρηση, γιατί ο Ενιαίος Φορέας  Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δεν αντιμετωπίζει το θέμα με ευρύτητα πνεύματος, αλλά περιορίζεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αποθαρρύνουν τους επιχειρηματίες.

…Τον χώρο , που παράγονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα  και ζυμαρικά, στη Βάθη Κιλκίς , επισκέπτονται μαθητές και  άλλοι  πολίτες , όχι μόνον από την περιοχή  αλλά και από αλλού.
…Ανάμεσα στους μέχρι τώρα επισκέπτες συγκαταλέγονται και φοιτητές από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, που συνεχάρησαν τον Θεόφιλο Γεωργιάδη για την αυθεντικότητα και τον φυσικό τρόπο παραγωγής των προϊόντων.
Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις μέχρι τώρα δυσκολίες , χάρη στην υποστήριξη της Νομαρχίας Κιλκίς. Σημασία έχει να βρίσκονται κάθε φορά καινούργιες πρωτοβουλίες , όπως π.χ. το κέτερινγκ, που αυξάνουν τις δυνατότητες προώθησης των παραδοσιακών προϊόντων.
Χρειάζεται να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων , γιατί αυτό που ισχύει σήμερα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλευση νέων επιχειρηματιών  που θα συνεχίσουν την παραγωγή.


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah