Άρωμα Τριανταφυλλιάς

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδόσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει»  
Ν. Καζαντζάκης- «Ασκητική».

Αυτό το χρέος επιδιώκει να αποδώσει μ' αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας. Να ξυπνήσει μνήμες και θύμησες παλιές, να δείξει το δρόμο της γνώσης αλλά και της συνέχειας στήνοντας τη γέφυρα που ενώνει το χθες με το σήμερα και το αύριο. Και να αφήσει το χρόνο τον ταξιδευτή να μας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στις ρίζες μας, που χρόνια τώρα σταγόνα σταγόνα ποτίζονται από τη δύναμη της θέλησης και το μεγαλείο της ψυχής του Ποντιακού Ελληνισμού.
 
Το βιβλίο αυτό είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία απ' τη πλευρά του Στάθη του Κουτμερίδη. Μία πρωτοβουλία από αυτές που ο σύλλογος μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις. Δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να διατηρήσουμε τις μνήμες μας και να διδαχθούμε οι νεότεροι. Και είναι σημαντικό να διατηρούμε τις μνήμες μας, γιατί είναι η τροφή της ψυχής, είναι πηγή ζωής. Χωρίς επαφή με την ιστορία μας και την παράδοση μας δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο και ασφαλές μέλλον.
Ο συγγραφέας με το «Άρωμα Τριανταφυλλιάς», το άρωμα που αναδύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του επιδιώκει να φέρει στο μυαλό και την ψυχή μας, μνήμες από πατρίδες που έμειναν πίσω, να χρωματίσει την αγωνία για επιβίωση στη νέα γη, στην καινούργια πατρίδα, στη Τριανταφυλλιά, που χτίστηκε με το αίμα και τον αγώνα των προσφύγων παππούδων μας.
Το «Άρωμα Τριανταφυλλιάς» θα είναι πλέον για όλους μας ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλους εμάς και στο αγαπημένο αλησμόνητο παρελθόν μας.
Υ.Γ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Τριανταφυλλιάς ευχαριστεί το συγγραφέα Στάθη Κουτμερίδη για την παραχώρηση των εσόδων που θα προκύψουν από την διάθεση του βιβλίου αυτού στο Σύλλογο μας.
 Ποντιακός Σύλλογος Ποντίων  Τριανταφυλλιάς


http://santeos-best.com

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah