Θρασύβουλος Λαζαρίδης

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012


Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο πρώην δήμαρχος Κα­λαμαριάς Θρασύβουλος Λαζαρίδης.
Η εξόδια ακολουθία έγινε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλαμαριάς, ενώ η κηδεία του έγινε με δημοτική δαπάνη στα κοιμη­τήρια του δήμου Καλαμαριάς.
Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης γεννήθηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς το 1946 και ήταν παιδί προσφύγων από τον Πόντο. Σπούδασε οδοντια­τρική και στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπρά­κη. Αργότερα έγινε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό της ενεργητικότητάς του ήταν ότι και ως δήμαρχος Καλαμαριάς δεν έπαψε να ασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου.
Για μερικά χρόνια, στη δεκαετία του 1970, δραστηριοποιήθηκε στο καταναλωτικό κίνημα ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
2010:Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τη γενοκτονία στη Νεα Σαντα
Ασχολήθηκε ενεργά στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ίδρυσε τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία για την Καλαμαριά», με την οποία εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Καλαμαριάς το 1982 και παρέμεινε σε αυτή τη θέση για 16 συνεχή χρόνια, μέχρι το 1998.
Διετέλεσε πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, α'αντιπρό­εδρος της ΚΕΔΚΕ και ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στην EE αντι­πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης.
Στο Δ' Παγκόσμιο Συνέδριο του Ποντιακού Ελληνισμού εκλέ­χτηκε πρόεδρος και διεξήγαγε πολύ επιτυχημένα τις διαδικασίες του συνεδρίου. Ήταν από εκείνους τους Πόντιους που δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για τα ποντιακά ζητήματα και να κάνει παρεμβάσεις για την ενότητα των Ποντίων.
Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης ήταν το 1998 υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χωρίς να επιτύχει να εκλεγεί.
Διετέλεσε διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.




Πάνος Καϊσίδης


 http://santeos-best.com
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah