Οταν ο Φούχτελ έμαθε τους ποντιακούς χορούς...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στο Νεκαρτέντσλινγκεν, όπου το περασμένο Σάββατο το απόγευμα ιδρύθηκε ο ελληνογερμανικός σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας Στουτγάρδης και κεντρικής Μακεδονίας, ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ δοκίμασε και κάποιες νέες γι' αυτόν εμπειρίες. 
Ο Γερμανός πολιτικός βρέθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του μπροστά σε μια ομάδα από Ελληνόπουλα που χόρευαν ποντιακά. Ο σύλλογος «Ακρίτας» έκανε το Γερμανό να κοιτά με μάτια έκπληκτα τους νεαρούς Ελληνες πάνω στην πίστα. Ο ίδιος άκουσε μάλλον με ενδιαφέρον το ότι οι περισσότεροι ποντιακοί χοροί είναι πολεμικοί χοροί, αν και όπως έλεγε αυτό που είναι σήμερα ζητούμενο είναι το Miteinander, δηλαδή το «μαζί» και η συνεργασία.
Ο κ. Φούχτελ έμαθε και κάποια από τα χούγια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, καθώς συχνά τον έχανε από το πάνελ των επισήμων. Στο τέλος κατάλαβε ότι κάθε φορά που ο Γιάννης Μπουτάρης εξαφανιζόταν ήταν για να καπνίσει...

Η φιλοσοφία του
Οσο για τη φιλοσοφία του Γερμανού εντεταλμένου, αυτή είναι συγκεκριμένη. «Θέλουμε να κοιτάμε τους Ελληνες στα μάτια και από το ίδιο ύψος. Γνωρίζω ότι υπήρξαν φόβοι από την πλευρά τους πως εμείς θέλουμε να αποφασίζουμε για το τι θα γίνει. Αυτό δεν ισχύει.

Εμείς απλά έχουμε την εμπειρία από τους δήμους μας και μπορούμε να τη μεταφέρουμε στην Ελλάδα. Χωρίς κομματικά κριτήρια. Δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των δύο λαών», τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Γερμανός πολιτικός. 
Και όταν ερωτάται για τους τομείς που προσφέρονται για κάτι τέτοιο, αναφέρει ενδεικτικά τη σχολική στέγη, την υγεία, την τουρισμό, την αποκομιδή των σκουπιδιών, τη διοίκηση και την πρακτική εξάσκηση.

Πηγη: Αγγελιοφόρος της Κυριακής
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah