1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
3 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
6 κρόκοι αυγών
3 φλιτζάνια νερό
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Ανοίγετε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαγιά, ανακατεύοντας αργά και κυκλικά προς την ίδια φορά. Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο. Ζεσταίνετε το νερό. Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη να ανεβεί.
Σε ένα τηγάνι καίτε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα. Βάζετε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνετε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Αφήνετε να ανεβούν. Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές.
πηγή:ellada-russia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου