Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΠΕΤΡΟΣ Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Στις 2 Φλεβαρη 2012 έφυγε για πάντα από κοντά μας ο Πέτρος Κων. Φωτιάδης, πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νικαίας Κορυδαλλού και πολλά χρόνια του Συλλόγου Κεχροκαμπιτών Αττικής.
Γεννήθηκε στον Κεχρόκαμπο Καβάλας το 1930 από γονείς Τραπεζούντιους, τον Κωνσταντίνο και τη Γνωσία, που ήρθαν στον Κεχρόκαμπο το 1922.
Το 1950, ο Πέτρος Κ. Φωτιάδης εγκαταστάθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής . Το 1960 παντρεύτηκε τη Θεανώ Κοσμίδου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Ελίνα. Υπήρξε εξαίρετος οικογενειάρχης. Ήταν πράος χαρακτήρας, μετριόφρων και κοινωνικός άν­θρωπος, αλλά και δραστήριος πολίτης.
Πρόεδρος των Κεχροκαμπιτών Αττικής ήταν επί 24 χρόνια. Ήταν, επίσης, πρόεδρος του Εμπορι­κού Συλλόγου Κορυδαλλού και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νικαίας Κορυδαλλού και βασικό στέλεχος του Εθνικού Οργανισμού Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Ως πρόεδρος υπηρέτησε την Ένωση Ποντίων Νικαίας Κο­ρυδαλλού κατά την περίοδο 1985 — 1988. Με τις άοκνες προσπάθειές του κατόρθω­σε να βελτιώσει τα οικονομικά της Ένωσης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση του νέου κτιρίου της Ποντιακής Στέγης Νικαίας Κορυδαλλού. Ως γενικός γραμματέας της Ένωσης, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω επανειλημμένα την ανιδιοτέλειά του.
Η δεύτερη γενιά των Ποντίων προσφύγων, στην οποία ανήκε, εγκαταλείπει τη ζωή, αφήνοντας παρακαταθήκη στους άλλους Ποντίους τα ποντιακά ιδεώδη. Τα λίγα αυτά λόγια για τον άξιο Πέτρο Κων. Φωτιάδη ας δώσουν λίγη παρηγοριά στους δικούς του και ας είναι ελαφρύ το αττικό χώμα που τον σκεπάζει.

Αναστάσιος Νικ. Τροχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah