Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Το ΠΑ.Σ.Π.Ε. απο 6-8 Μαρτίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο , συνεχίζει τον αγώνα για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονιας του Ελληνισμού του Πόντου»


Από την παρουσίαση στις 6-3-2018 στο Ε.Κ. στις Βρυξέλλες , με την ευκαιρία των ( 100) χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης , από τον αιμοσταγή Κεμάλ Μουσταφά πασά, της Ποντιακής Γενοκτονίας, ψηφίσματος που εδώ και έξι μήνες προετοιμάσαμε με την αρωγή Ευρωβουλευτών, για κατάθεση του στο Ε .Κ. και του αιτήματος μας για καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού , από τις αντιπροσωπείες της Αρμενικής και Ασσυριακής Ομοσπονδίας , τη μόνιμη επιτροπή μας στο ΕΚ. για το Ποντιακό ζήτημα , τους ποντιακούς συλλόγους Βρυξελλών , Ολλανδίας , Χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, Ελλάδας , ΕΥΞΕΙΝΟΥ Λέσχης ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Πολιτών και του ΠΑ.Σ.Π.Ε. που έγινε με την υποστήριξη της Ευρωβουλευτή κ Εύας Καϊλή και την παρουσία του Ευρωβουλευτή κ Μανώλη Κεφαλογιάννη. 


Ημερίδα με την Ευρωβουλευτή κ Ευα Καϊλή , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο 6-3-2019 , με την συμμετοχή (100) εκπροσώπων φορέων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό





Δεύτερη μέρα της παραμονής μας στις Βρυξέλλες, συνεχίστηκαν οι ενδιαφέρουσες όσο και αποδοτικές επαφές μας με πρόσωπα και φορείς.
 Συνάντηση σε εξαιρετικά θετικό κλίμα , για περισσότερο από μια ώρα στο Δημαρχείο Βρυξελλών , με τον Ποντιακής καταγωγής νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Χρήστο Δουλγερίδη , φίλο αγαπητό υποστηρικτή και συμπαραστάτη του αγώνα μας τα τελευταία δέκα χρόνια .
 Ο κ Δήμαρχος υιοθέτησε την πρόταση μας να πάρει πρωτοβουλία για να φέρει το θέμα της αναγνώρισης των γεγονότων της περιόδου (1914-1923 ), από τους Νεότουρκους αρχικά και τους Κεμαλιστές στην συνέχεια σε βάρος Ποντίων Ασσυρίων και Αρμενίων ως πράξεις Γενοκτονίας , στο Εθνικό Κοινοβούλιο του Βελγίου , αλλά και του ορισμού ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από το Δημοτικό του Συμβούλιο . 
Ενώ μας προσκάλεσε , στης 24 Απριλίου , να συμμετέχουμε στης εκδηλώσεις μνήμης για την Αρμένικη Γενοκτονία όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής ενημερώνοντας μας ότι θα κάνει ειδική αναφορά και στην Ποντιακή Γενοκτονία ,, που θα πραγματοποιηθούν στο μνημείο της Γενοκτονίας . Χθες η Αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Π.Ε. και της «ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποίησε η «Ευρωπαϊκή Αρμένικη Ομοσπονδία», με θέμα «ΑΡΜΕΝΟΦΟΒΙΑ», στην οποία μίλησε στα αγγλικά ,εκ μέρους μας , η νομικός -εκπαιδευτικός και πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Νέας Σμύρνης , κ. Ράνια Χρυσοχοΐδου.
 Μεταξύ των άλλων πραγματοποιήσαμε συναντήσεις , στην Μητρόπολη Βρυξελλών , με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ Δ. Αργυρόπουλο , με τους Προέδρους του τοπικού Ποντιακού Συλλόγου κ Γιώργο Σιδηρόπουλο, του Ποντιακού οργανισμού της Ολλανδίας Ευδοξία Παπαδοπούλου, Ευρωβουλευτές της Ελλάδας και άλλων χωρών , με την Πρόεδρο και τα μέλη της μόνιμης επιτροπής μας στις Βρυξέλλες για το θέμα της προώθησης της Ποντιακής Γενοκτονίας κ. Δέσποινα Σαλτουριδου , Ευφημία Ευθυμιάδου , Αν. Φιλιππίδη.

Στέφανος Τανιμανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah