Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Στο Ταγκανρόγκ (Ταϊγάνιο) το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ο ρόλος των Ελλήνων στην ιστορία της Ρωσίας»


Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο Ταγκανρόγκ (Ταϊγάνιο) της Ρωσίας, στις εγκαταστάσεις του Τοπικού Μουσείου Ιστορίας του Ταγκανρόγκ, στο πλαίσιο της 25ης επετείου της ίδρυσης του ελληνικού κινήματος της Ρωσίας, θα γίνει το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ο ρόλος των Ελλήνων στην ιστορία της Ρωσίας». Στο συνέδριο θα είναι παρόντες η νεολαία και οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων από όλες τις γωνιές της Ρωσίας.



Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αυξηθεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τη μελέτη του ελληνισμού της Ρωσίας και του ρόλου του στην ιστορία τού ρωσικού κράτους και να προωθηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της έρευνας για τον ελληνισμό. 
Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος  διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και τη Ρωσία, οι οποίο έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την ιστορία των Ελλήνων στη Ρωσία.

Βλάσης Αγτζίδης
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 10 Ιουνίου (ώρα 11:30) με χαιρετισμούς επισήμων και θα ακολουθήσουν οι  εισηγήσεις του Κωνσταντίνου Φωτιάδη (ομ. καθηγητής  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), της Άλας Τσίμπαλ (ερευνήτρια του Ιστορικού Μουσείου του Ταγκανρόγκ), του Βλάση Αγτζίδη (δρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Σύγχρονης Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ), του Ιγκόρ Μοσχούρη (δρ Ιστορικών Επιστημών), του Σεργκέι Γαλάνη (δρ Ιστορικών Επιστημών), του Ρουσλάν Τικιντζιάν (δρ Ιστορικών Επιστήμων), του του Αγαθάγγελου Γκιουρτζίδη (ΜΑ Ιστορίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), του Αλεξάντρ Βάστσενκο (δρ Ιστορικών Επιστήμων), του Αλεξάντρ Χλέβοβ (δρ Φιλοσοφικών Σπουδών, δρ Ιστορικών Σπουδών),  της Τατιάνας Νικίτινα (δρ Ιστορικών Σπουδών), της Τατιάνα Αρτιούσκινα (ανώτερη ερευνήτρια του Ιστορικού Μουσείου του Ταγκανρόγκ, του Θεοφάνη Μαλκίδη (δρ κοινωνικών επιστημών), του Σεργκέι Γκάριν (δρ Φιλοσοφικών Επιστημών), του Δημοκρίτ Ζαμαναπούλοβ (μεταπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κουμπάν), του Βαλεριάν Ιόσιφοφ (δρ Τσεχοφικών Σπουδών), του Γουόρι Κοτσερίδης (ιστορικός και αρχειοθέτης, αναπληρωτής πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ρωσικής Εταιρείας Ιστορικών και Αρχειοθετών στη περιοχή του Κριμσκ), του Σταύρου Παραστάσοφ (δρ Πολιτικών Επιστημών), της Αναστασίας Στεπάντσενκο (δρ Ιστορικών Επιστημών) και του Αντρέι Ρατσίπα (δρ Κοινωνιολογικών Επιστημών).
Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η ρωσική.
Το συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή 11 Ιουνίου (ώρα 09:00) με Θεία Λειτουργία στον Ιερό 

Θεοφάνης Μαλκίδης
Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Τανάιδος και στην πόλη του Ροστόφ.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η  Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας με την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Περιφέρειας του Ροστόφ, του Υπουργείου Πολιτισμού της περιφέρειας του Ροστόφ, της αρμόδιας Διοίκησης του Ροστόφ επί του Ντον για τη συνεργασία με το Νότιο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο, του Κρατικού Λογοτεχνικού, Ιστορικού και Αρχαιολογικού Υπαίθριου Μουσείου του Ταγκανρόγκ, του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Ροστόφ και της Περιφερειακής Εστίας Λαϊκής Τέχνης. 
Κωνσταντίνος Φωτιάδης
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας (www.rusgreek.ru) ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2011 και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ελληνικής διασποράς στη Ρωσική Ομοσπονδία (πάνω από 90.000 άτομα). 
Η οργάνωση της οποία πρόεδρος είναι ο Ιβάν Σαββίδης, συντονίζει τις δραστηριότητες των 59 ελληνικών Συλλόγων, συμμετέχει στο ελληνικό κίνημα των χωρών της ΚΑΚ και του παγκόσμιου ελληνισμού. 
Ανάμεσα στους στόχους της Ομοσπονδίας είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη διατήρηση της ελληνικότητας, η διατήρηση και η ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού, των παραδόσεων και της γλώσσας, η ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας με άλλα έθνη και λαούς της Ρωσίας.





Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βικτώρια Αραμπατζή (+7988 555 95 35)
blackseagreeks@bk.ru
τηλ +79895115341 και +7 988 555 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah