Το πιο συνηθισμένο ποντιακό γλυκό
παίρνει το όνομά του από το αυτί (ωτίο), γιατί μοιάζει το σχήμα του. Γίνεται
από ελαφρώς γλυκιά ζύμη με γιαούρτι. Έχει ουδέτερη γεύση, γιαυτό τρώγεται πολύ
εύκολα, καθώς δεν είναι πολύ γλυκό. Επειδή είναι δύσκολο να πετύχουμε το
συγκεκριμένο σχήμα, εμείς σας τα προτείνουμε
σε σχήμα φιόγκου. Αν θέλουμε,αφού το τηγανίσουμε,
μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα ή κανέλα με ζάχαρη άχνη.
Η ποσότητα είναι της
«παλιός σχολής», δηλαδή τεράστια - γίνονται περίπου 80 κομμάτια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, το σησαμέλαιο και τo νερό. Ζυγίζουμε
τα 350 γρ. γιαούρτι και προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύοντας για να
διαλυθεί.
Μόλις αφρίσει, το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ξαναχτυπάμε ώστε να
ενωθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Σταματάμε το χτύπημα και
προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα σε δύο δόσεις, για καλύτερη ενσωμάτωσα ζυμώνοντας
με το χέρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι σφιχτή και να μην κολλάει καθόλου στο
χέρι.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου