Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το χοσάφ


Το χοσάφ γίνεται με διάφορα ξερά φρούτα. 
Υλικά : μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, δαμάσκηνα

Εκτέλεση: : Στον Πόντο άφηναν τα φρούτα να ωριμάσουν κι έπειτα τα ξέραιναν στο φούρνο. Κατόπιν τα τοποθετούσαν σε κατσαρόλα, αφού τα κομμάτιαζαν, και πρόσθεταν νερό και ζάχαρη και τα έβραζαν όλα μαζί. 
Το χοσάφ ήταν η κομπόστα με ξερά φρούτα και το κατανάλωναν κατά τις νηστείες ως συμπλήρωμα στο πιλάφι.


Santeos
 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah