Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ετλι Εκμεκ

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • λίγο χοιρινό κιμά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τη ζύμη:
  • 1 μεγάλο ποτήρι νερό
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 σφηνάκι λάδι
  • 1 κουταλάκι ξίδι
  • αλάτι
Οδηγίες παρασκευής

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό εύπλαστο μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λάδι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου 25 εκατ. Με ένα πιρούνι πασαλείβουμε τον κάθε κύκλο στη μισή του επιφάνεια.

Προσέχουμε ώστε να έχει ένα λεπτό στρώμα κιμά για να ψηθεί πιο εύκολα. Το καπακώνουμε και το πατάμε με το πιρούνι στις άκρες για να κλείσει καλά. Το ψήνουμε στο σάζι γυρνώντας το 2-3 φορές γύρω γύρω.

Μόλις ψηθεί, το τυλίγουμε όπως τυλίγει ο σουβλατζής το πιτόγυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah