Το αίτημα για Εθνικό Μνημείο Γενοκτονίας. Αποκαλυπτήρια στον Άγιο Νικόλαο Λευκάδας Μνημείου για τη Γενοκτονία

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τα Αποκαλυπτήρια στον Άγιο Νικόλαο Λευκάδας του Μνημείου της Γενοκτονίας, έργο του Γ. Κικώτη,  επαναφέρουν για ακόμη μία φορά αυτό που έχουμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό και αφορά το ζήτημα του Εθνικού Μνημείου Γενοκτονίας. 
Είναι γεγονός  ότι το  για το μαζικό  έγκλημα  εναντίον των προγόνων μας στη Μικρά Ασία, στην Καππαδοκία, στον Πόντο, στην ενιαία Θράκη,δεν υφίσταται Εθνικό Μνημείο. 
Την ίδια στιγμή λαοί που έχουν υποστεί Γενοκτονία  δημιουργούν Εθνικά  Μνημεία και Ινστιτούτα (Γερεβάν, Τελ- Αβίβ, κλπ), απ΄όπου αρχίζουν οι επίσημες επισκέψεις. 


 Στην Ελλάδα, με εξαιρέσεις τις εξαιρετικές και φιλότιμες προσπάθειες προσφυγικών σωματείων και άλλων φορέων, η ελλαδική πολιτεία δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την αναγνώριση, για τη  συγκρότηση  του εθνικού μνημείου και ινστιτούτου για τον Ελληνισμό της καθ΄ ημάς Ανατολής, για τη Γενοκτονία των προγόνων μας. Αντιθέτως με προκλητικό τρόπο την υπονομεύει και την αρνείται!


Σε λιγότερο από δύο χρόνια συμπληρώνονται  εκατό έτη από  την 19η Μαΐου του 1919, την έναρξη της πιο βίαιης φάσης της Γενοκτονίας και σε τέσσερα χρόνια εκατό χρόνια
 από την Καταστροφή της Σμύρνης και την παράδοση της ανατολικής Θράκης. Οι Αρμένιοι στα 100 χρόνια από το 1915 όλος ο κόσμος ήταν στο Εθνικό Μνημείο στο Γερεβάν, οι Έλληνες θα έχουν κάτι αντίστοιχο;  



Θεοφάνης Μαλκίδης
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah