Η Ελλάδα της τέφρας και των δακρύων...

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Υπέρτατη αξία για τους επαγγελματίες πολιτικούς είναι η εξουσία. Η άλωση και η κατοχή της με όλα τα μέσα και κυρίως με την εύνοια των ξένων, το ψεύδος και την απάτη. Ακόμα και με την εθνοπροδοσία.*
 Μια από τις πιο δραματικές και θλιβερές παρενέργειες της διαφθοράς των πολιτικών είναι η αδυναμία τους να υπερασπισθούν τα εθνικά δίκαια και να αξιώσουν από τους ισχυρούς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Αποζητώντας η εξουσία την εύνοια των ξένων δεν αποτολμά ποτέ όχι μόνο να υψώσει φωνή αλλά και να ψελλίσει εναν υπαινιγμό για τις νόμιμες Ελληνικές απαιτήσεις. 
Έμφοβη προτιμά τη σιωπή ή το χειρότερο — παραιτείται γενναιόδωρη από τα εθνικά δικαιώματα. Καμμιά μεταπολεμική κυβέρνηση δεν είχε την ευαισθησία και το θάρρος να διεκδικήσει ι από τη Γερμανία τις νόμιμες επανορθώσεις για τις συμφορές που προκάλεσε η αναίτια εισβολή των χιτλερικών και η Κατοχή — ολοσχερής αφανισμός της οικονομίας, καταστροφή περιουσιών και κυρίως αίμα και πένθος. Οι Ην. Πολιτείες που θησαύρισαν από την παγκόσμια ανθρωποσφαγή και έγιναν, εξαιτίας αυτού του πλούτου, υπερδύναμη έχουν είσπράξει στο ακέραιο επανορθώσεις πολεμικές και από τη Δυτική και από την Ανατολική Γερμανία.
 Η Ελλάδα της τέφρας και των δακρύων δεν έλαβε, μισό αιώνα μετά τον εθνικόν εκείνο όλεθρο, ουτε ένα φένιχ. Ακόμα και το κατοχικό δάνειο αρνήθηκε να εξοφλήσει η κραταιά οικονομική δύναμη της Ευρώπης..... 


*Ο Αμερικανός διπλωμάτης George Horton , γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη κατα την  Μικρασιατική καταστροφή είπε: 
"Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική διοίκηση της Σμύρνης ήταν η ολέθρια και φαύλη πολιτική των Αθηνών. Είναι απίστευτο, αδιανόητο θα έλεγα, ως που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και για μια βδομάδα παραπάνω. 
Μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους και ανθρώπινες ζωές προκειμένου να κρατηθούν στην κυβέρνηση".

(Αναφορικά με την Τουρκία, Προξενικά ντοκουμέντα των ΗΠΑ, ελληνική μετάφραση Αθήνα 1992)




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah