Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών           Αθήνα 25 Αυγούστου 2016
                                                         
Εξοχότατο
                                                                        Πρόεδρο της Ελλην. Δημοκρατίας

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
       Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που έχει ως κύριο στόχο την  αναγνώριση των Γενοκτονιών, απ’ οποιονδήποτε κι αν προέρχονται, συγκροτήθηκε από έμπειρα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, όλων δηλαδή όσων υπέστησαν τη Γενοκτονία των αρχών του 20ου αιώνα απ’ τον ίδιο θύτη.  
      Μετά τις δηλώσεις που κάνατε σχετικά με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας τόσο στις 15 Αυγούστου στην Π. Σουμελά, όσο και στις 23 στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, τα μέλη του δικτύου αισθάνονται την ανάγκη να τονίσουν τα εξής:
-          Είναι η πρώτη φορά, που ο ανώτατος άρχοντας της χώρας δηλώνει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή το τουρκικό κράτος, ως συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, οφείλει να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, γιατί αυτό επιβάλλει η ιστορική πραγματικότητα, αλλά και γιατί αυτό οδηγεί στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων στο μέλλον.
-          Το έγκλημα της Γενοκτονίας, είναι έγκλημα όχι εναντίον ενός  λαού (στην περίπτωσή μας τριών) αλλά εναντίον όλης της ανθρωπότητας. Συνεπώς πράξεις σαν τη δική σας, με στόχο την αποτροπή των επόμενων Γενοκτονιών, είναι πράξεις πανανθρώπινης αξίας, που υπηρετούν τη διασφάλιση του υπέρτατου ανθρώπινου αγαθού, του δικαιώματος στη ζωή.
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
      Παράλληλα με τις ευχαριστίες μας απέναντί σας για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία σας, θα επιθυμούσαμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική σας, ζητώντας απ’ τη σημερινή Τουρκία, αντί να αντιδρά άστοχα, όπως έκανε ο υπουργός της των εξωτερικών, να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για διόρθωση. Έτσι η νέα γενιά της δεν θα μολύνεται απ’ το άγος αυτού του εγκλήματος. Είμαστε βέβαιοι ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις διασφάλισης της ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα σ’ όλους τους λαούς της περιοχής.-
Για το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών
ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συντονιστής,

Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah