Συμφωνία υποκρισίας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Όταν συμφωνείς με μια Τουρκία που προωθεί τα ρεύματα λαθρομεταναστών για να πετύχει τους σκοπούς της, που συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh στον ενεργειακό τομέα αλλά και στον οπλισμό, που χτυπά τις ρωσικές δυνάμεις, γιατί την παρενοχλούν, που κάνει ό,τι μπορεί για να βρίσκεται στο Αιγαίο κι εσύ δηλώνεις ότι πρόκειται για μια επιτυχία για να μην χάσεις τους ψηφοφόρους σου που πιστεύουν στη βοήθεια και στην αλληλεγγύη, ενώ κάνει ήδη απελάσεις στον ελληνικό χώρο, ποιον θεωρείς ότι κοροϊδεύεις;

 Αυτή η συμφωνία προωθήθηκε από ραγιάδες λόγω κομματικού δογματισμού, λες και οι τουρκικές αρχές μας βοηθούν να σώσουμε πρόσφυγες. Όχι μόνο ξέρουμε ότι γίνεται το αντίθετο, αλλά βλέπουμε επί του πρακτέου ότι οι ροές των μεταναστών συνεχίζονται με τον ίδιο εντατικό ρυθμό, λες και δεν έγινε τίποτα. 
Η Τουρκία εκμεταλλεύεται όσους τη βοήθησαν να πετύχει αυτή την συμφωνία προς όφελος της, ενώ είναι αυτή που δημιούργησε το πρόβλημα εξαρχής για να πιέσει πάνω στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το δικό της συμφέρον. Κι εμείς βλέπουμε άτομα να μας εξηγούν ότι παράγουν έργο για την κατασκευή αυτής της συμφωνίας, η οποία επιεικώς είναι απλώς απαράδεκτη. Ποιος μπορεί να πέσει στην παγίδα της άγνοιας οποιασδήποτε στρατηγικής στον τομέα; 
Ζητάμε βοήθεια από τον επίσημο συνεργό της τρομοκρατικής οργάνωσης και του δίνουμε χρήματα για να μας προστατέψει γι’ αυτό που κάνει. Όλοι βλέπουμε ότι ο αληθινός σκοπός είναι η παράγραφος 8 της συμφωνίας, που αποσκοπεί στη συνέχεια του ανοίγματος ενός κεφαλαίου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και του ξεπαγώματος ενός άλλου.
 Ποια είναι η επιτυχία για την οποία ακούμε από διάφορους ραγιάδες; Όταν έχεις ένα πρόβλημα, το καταπολεμάς στη ρίζα του και δεν προσποιείσαι ότι αλλάζεις την κατάσταση με την ανθρωπιστική βοήθεια που γίνεται πάντα μετά τις πληγές και τους θανάτους των θυμάτων αυτής της τραγωδίας.

Ν. Λυγερός
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah