Κι όμως ανάξιε υπουργέ, είναι Γενοκτονία αυτό που υπέστησαν οι Πόντιοι

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Το να αμφισβητεί ο Έλληνας υπουργός Παιδείας την Γενοκτονία των Ποντίων είναι έκπληξη δυσάρεστη. Η προσωπική άποψη του κ.Φίλη περί εθνοκάθαρσης κι όχι περί Γενοκτονίας Ποντίων εκφράστηκε λίγες ώρες μετά από την μεγάλη νίκη του Ερντογάν που δείχνει έτοιμος να προχωρήσει σε νέες “εθνοκαθάρσεις” και γενοκτονίες κατά των Κούρδων...

Image

Για να τελειώνουμε. 
Προσωπική άποψη μπορεί να έχει ο καθένας και να την εκφράζει. Όταν βέβαια βρίσκεται σε τόσο ευαίσθητες θέσεις όπως αυτή που...έχει σήμερα ο κ.Φίλης, καλό είναι να σκέφτεται δυο φορές τι λέει δημόσια. 
Ο διάλογος για της ιστορία μας πρέπει να γίνεται με λογική και με επιχειρήματα. 
Αυτό που υπέστησαν οι Πόντιοι είναι ο ορισμός της Γενοκτονίας!
Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.
Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρ' όλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη.
 Γιατί η ήττα του 1922, η "νέα τάξη πραγμάτων" που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. 
Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah