Τα εξαπτέρυγα των αρνητών

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015


Απόσπασμα της ομιλίας στην εκδήλωση των Ποντιακών Σωματείων Ν. Δράμας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Αφού σιώπησαν όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών κατέθεταν στεφάνι στον Κεμάλ, αφού υπονόμευσαν με κάθε τρόπο την ιερή υπόθεση της Γενοκτονίας, αφού κατηγόρησαν ανθρώπους με ανώνυμες επιστολές και άρθρα, αφού θήτευσαν ως ειδικοί σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία “συμβουλεύοντας”, τώρα υπερασπίζονται τους αρνητές της Γενοκτονίας και με εμετικό τρόπο εξυμνούν τον τωρινό τους αρχηγό. Πάντα βεβαίως εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων, αφού γνωρίζουν καλά τη “δουλειά”. Κατόπιν εορτής, πλασάρονται για να πάρουν ακόμη μία θέση.
Η αλήθεια είναι ότι τα εξαπτέρυγα των αρνητών υπονομεύουν και εχθρεύονται κάθε προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Εσχάτως για να λάβουν καλύτερο πόστο και για να έχουν καλή αντιμετώπιση από το νέο καθεστώς υπερασπίζονται την άρνηση, ενώ γνωρίζοντας ως γυρολόγοι τόσα χρόνια την υπόθεση, υμνούν τον εχθρικό (τωρινό ) αρχηγό τους για τη στάση του έναντι του Κεμάλ.
Η νίκη όμως στο ιερό ζήτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας είναι δική μας, αφού η δική μας προσπάθεια είναι αυτή που απέτρεψε τα σχεδιαζόμενα και ανέδειξε το θέμα διεθνώς όταν τα εξαπτέρυγα σιωπούσαν ιδιοτελώς. Εμείς ούτε σιωπήσαμε ούτε φοβηθήκαμε το φασισμό των υπονομευτών και των αρνητών. Ούτε βεβαίως τώρα θα φοβηθούμε. Έχουμε μαζί μας το Θεό, τους συναγωνιστές και συναθλητές μας και τις ψυχές των προγόνων μας.     

Φάνης Μαλκίδης
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah