«Έφυγε» ο Ερμής Μουρατίδης

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της περασμένης Τετάρτης ο σκηνοθέτης, θεατρολόγος, συγγραφέας κι ερευνητής του ποντιακού θεάτρου Ερμής Μουρατίδης.
 Ο εκλιπών, πέρα από την πολυσχιδή δραστηριότητά του στο θέατρο, είχε συνδέσει το όνομά του με τη δημιουργία της Ποντιακής Σκηνής του ΚΘΒΕ.
Η συνεργασία του με τη δεύτερη κρατική σκηνή ξεκίνησε το 1964 με το έργο «Νικόλαος Γαλάτης» όπου υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη. Σκηνοθέτησε τέσσερις παραστάσεις της Ποντιακής Σκηνής, η οποία εγκαινιάστηκε την περίοδο 1977-1978, επί διευθύνσεως Σπύρου Ευαγγελάτου, με το έργο «Τα σκοτάδια» ή «Ο Λαζάραγας».  Τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν η σκηνοθεσία της παράστασης «Τη Τρίχας το Γεφύρ'», το 2005. Σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός δηλώνει την οδύνη του για την απώλειά του.
Ο Ερμής Μουρατίδης ήταν γεννημένος στο Κιλκίς το 1931 και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου – Κινηματογράφου (Λυκούργου Σταυράκου), στο τμήμα Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Ήταν μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ) και μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
 Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα υγείας, ώσπου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Από χθες το πρωί που έγινε η κηδεία του αναπαύεται στα νέα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah