Ο Γιάννης Μπουτάρης διευκρινίζει

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Δελτιο Τυπου

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι:

Η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας της σχετικής με την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης στο παρελθόν, δεν συνδέεται αυτομάτως με την ανέγερση μνημείου Νεοτούρκων. Ούτως η άλλως στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχει ήδη μνημείο για το Εβραϊκό Oλοκαύτωμα και ορθώς υπάρχει. Δεν υπάρχει πρόθεση να γεμίσουμε τους δημόσιους χώρους με μνημεία.

Ποτέ δεν εκφράστηκε διάθεση για εγκατάσταση μνημείου Νεοτούρκων. Καμία πρόταση ή διάθεση για ανέγερση τέτοιου μνημείου δεν υπάρχει από την επερχόμενη Δημαρχιακή Αρχή. Η Θεσσαλονίκη βρίθει Οθωμανικών κτηρίων τα οποία μπορεί να αναδειχθούν εν καιρώ και σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Η Πλατεία Ελευθερίας σχετικά με τη σύνδεσή της με τους Νεότουρκους, θα μπορούσε να αποκτήσει μια διακριτική πλακέτα ενημέρωσης, κάτι που εξελικτικά θα αποκτήσουν όλα τα σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης. Αυτό συναντάται στις πόλεις με ιστορικό παρελθόν προκειμένου να ενημερώνονται κάτοικοι και επισκέπτες. Οι Πόντιοι συμπολίτες μας πρέπει να είναι σίγουροι ότι η επερχόμενη δημαρχεία σέβεται και τιμά το παρελθόν και τα δεινά του Ποντιακού ελληνισμού, όπως σέβεται και τιμά κάθε πολύτιμο πληθυσμιακό κομμάτι αυτής της πόλης.

Ο σεβασμός αυτός είναι ανεξάρτητος από την ευνόητη διάθεση τουριστικής αναβάθμισης και ανάπτυξης της πόλης, η οποία συνδέεται, προφανώς, ΚΑΙ με την επίσκεψη Ισραηλινών και Τούρκων.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Από το Γραφείο Τύπου
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah