Το Μεσαίο δεν είναι μακριά μας

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Γύρω στα 22 χιλιόμετρα απέχει το χωριό Μεσαίο από τη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται χτισμένο σε μια λοφοπλαγιά, στον παλιό δρόμο Θεσ/νικης - Κιλκίς.
Αυτό το μικρό χωριό θα πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι ασχολούμενοι με τα ποντιακά, για να ρωτήσουν τον Προεδρο του Μορφωτικού πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο Πόντος» Θεόδωρο ή Τάσο Αμανατιδη πως οργανώνεται μια εκδήλωση, γιατί ο σύλλογος αυτός, χάρη στον Αμανατιδη, παρουσιάζει κάθε χρόνο τις περισσότερες, πιο ποικίλες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις από όλους τους μικρούς και μεγάλους φορείς των Ποντίων.

Θα μάθουν στο Μεσαίο ότι, πριν από την εκδήλωση, τυπώνονται ευπρόσωπες προσκλήσεις με αναφερόμενα επάνω όλα τα στοιχεία της εκδηλωσης, δηλαδή το θέμα, ο ομιλητής, ή οι ομιλητές , η χρονική διάρκεια της κάθε ομιλίας κ.ά. Η πρόσκληση αποστέλλεται στα μέσα ενημέρωσης για προβολή της εκδήλωσης και γίνονται τηλεφωνήματα σε αρκετούς να μάθουν σχετικά.

Οι ομιλητές είναι συγκεκριμένοι- αυτοί που αναφέρονται στην πρόσκληση - και εκείνοι που θα απευθύνουν χαιρετισμό , το ίδιο. Θα μάθουν οι ανίδεοι ότι ομιλία είναι η ανάπτυξη ενός θέματος μέσα σε δέκα, ή είκοσι ή και παραπάνω λεπτά, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο, και ότι ο χαιρετισμός δεν μπορεί να εχει χρονική διάρκεια πανω από ένα ή δυο λεπτά το πολύ, γιατί διαφορετικά καταντάει βασανιστήριο για τους ακροατές. Δεν μπορεί ο άλλος- ότι κι αν είναι- να μιλάει μίση και περισσότερη ώρα , ενώ στην πρόσκληση αναφέρεται ότι θα απευθύνει χαιρετισμό. Δεν λέμε τίποτε για τους απρόσκλητους «χαιρετιστες», που βγάζουν τα απωθημένα τους σε κάθε εκδήλωση!

Θα μάθουν, επίσης, οι ανίδεοι ότι ο φορέας που διοργανώνει την εκδήλωση, απονέμει στον ομιλητή ή στους ομιλητές ένα αναμνηστικό, έστω ένα χάρτινο-ο Αμανατιδη του Μεσαίου απονέμει σε όλους αναμνηστική πλακέτα.

Θα μάθουν, ακόμη, από τον Αμανατιδη ότι ο φορέας διοργάνωσης εξασφαλίζει τη φωτογράφηση της εκδήλωσης. Οι φωτογραφίες αυτές, μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου αποστέλλονται στα μέσα ενημέρωσης.

Όταν όλα αυτά και αλλα τα πραγματοποιεί με θρησκευτική ευλάβεια ο μορφωτικός πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος», δικαίως αγανακτούν όσοι ξέρουν και βλέπουν την γυφτιά των μεγάλων φορέων.

Και προσοχή! Από τα νταμάρια του Μεσαίου βγάζουν μονο πέτρα και άμμο, δεν βγάζουν χρυσό! Άλλοι διαθέτουν χρυσωρυχεία...

Εδώ και χρονια ο σύλλογος εκδίδει ανελλιπώς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ»

Πάνος Καϊσίδης
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 Santeos
| Design By Herdiansyah Hamzah